Halo - gamesa? Ne, film!

Počítačová hra jako film? Proč ne, něco takového se právě chystá. Halo se totiž z monitorů přenese na stříbrné plátno. Ale kdo napíše scénář a bude režírovat? A kdy bude premiéra? To není ještě tak úplně jasné.

Úspěšná hra Halo od Microsoftu, která se objevila jak na konzoli Xbox, tak i na osobních počítačích, se dočká stejnojmenného filmu, který vznikne právě na motivy herního titulu, jenž se dočkal i druhého dílu a aktuálně se na podzim chystá fanoušky slušně očekávaná trojka.

Na scénáři už pracuje Alex Garland spolu s Josephem Statenem. Znám je i režisér. Stal se jím debutant Neill Blomkamp (což je docela nejistota, vezmeme-li v potaz, že ve hře byl třeba zkušený Guillermo del Toro). Natáčet se má kromě USA i na Novém Zélandu (logicky, když jedním z producentů je sám velký Peter Jackson - pro neznalé režisér trilogie Pán prstenů) a podle nejnovějších informací by měl mít snímek s rozpočtem 145 milionů dolarů premiéru v roce 2009. Jaké studio bude za celým projektem stát je ovšem stále ve hvězdách... Jisté je, že na něm bude chtě nechtě muset spolupracovat s Microsoftem, který drží na Halo copyright a určitě si bude něco málo (tedy tvrdá procenta ze zisku) diktovat.

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.