Jurský svět všem vypálil zrak a trhal rekordy

Absolutní filmový megahit během jediného večera. To čekal od Jurského světa asi málokdo.

Jurský svět slaví. A to v obrovském stylu. Už po pátku bylo jasné, že máme tu čest s nečím mimořádným, po víkendu je však zřejmé, že tohle jen tak něco nepřebije. Držte si klobouky, zářící hvězda Chrise Pratta jede zostra. 

Že se bude na Jurský svět chodit rozhodně nebylo zárukou v neznamém režisérském jméně Chris Trevorrow, jako spiš v dobrých ukázkach, slušných recenzích a pořád ještě silné značce, které položil před více než dvaceti lety základy Steven Spielberg. Ten se teď ostatně na Jurském světě podílel jako producent.

Nejen on asi musel valit oči, že se po prvním dni valilo z pokladen v amerických kinech parádních 82 milionů. Po víkendu už to bylo více než 204 milionů dolaru, což je jen o tři mega horší výsledek, než měli první Avengers (např. Rychle zběsile 7 je až na 11. miste).

Jurský svět tak má druhý nejlepší otvírák v historii. Ale taky tu máme třeba mohutnou Čínu a když k tomu připočteme zbytek světa, končí se po prvním víkendu na 511 milionech dolarů. Miliardu dá tenhle film s prstem v nose, o tom není pochyb. A až se posádka Universalu dostane z kocoviny, okamžitě začne spřádat plány, jak z toho vytěžit ještě víc.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.