Hra o trůny 7 a 8 - HBO je blízko oficiálnímu oznámení

Do premiéry šesté sezony Hry o trůny zbývají poslední dny. Už nyní je jisté, že půjde o jednu z nejdůležitějších televizních událostí roku. HBO už přemýšlí nad sedmou a osmou řadou.

O tom, že je mimořádně úspěná kabelovka k dohodě o nových sezonách Hry o trůny blízko, svědčí i slova programového šéfa HBO Michaela Lombarda. Ten o smlouvě na spadnutí hovořil už začátkem ledna tohoto roku. Hollywood Reporter připomíná, že by to bylo podruhé, co si HBO u seriálu objednala naráz výrobu dvou sezón (v roce 2014 se tak stalo u páté a šesté řady). Právě šestá série má premiéru 24. dubna.

Zatím nicméně není jisté, zda bude osmička (s předpokládanou premiérou v roce 2018, uvážíme-li, že sezóny nastupují vždy duben co duben) sezónou závěrečnou. O tom, že Hra o trůny bude s téměř stoprocentní jistotou pokračovat, svědčí i smlouvy několika herců, které právě o dalších řadách hovoří.

Pro HBO je Hra o trůny klíčovou záležitostí. Vedle šesté řady letos televize představila i nový seriál Vinyl a chystá i třetí a finální sérii Pozůstalých. O tom, zda se vrátí se třetí řadou i seriál True Detective, zatím nebylo oficiálně rozhodnuto.

Zdroj: Hollywood Reporter, Entertainment Weekly

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Hra o trůny

(Game of Thrones)

Režie: Brian Kirk, Daniel Minahan, Alan Taylor, Timothy Van Patten, Neil Marshall

Další články v kategorii