Stockholmský syndrom - ČT natáčí novou minisérii

Česká televize chystá dvoudílné drama o tom, jak jeden nešťastný výstřel protne osudy sedmi lidí a navždy změní jejich životy.

Režie minisérie Stockholmský syndrom se ujal Dan Svátek (Úsměvy smutných mužů) a v hlavních rolích se objeví David ŠvehlíkMartinem Fingerem. Česká televize chce filmem volně navázat na minisérii Spravedlnost.

"Opět totiž stavíme hrdiny příběhu nejen na hranu zákona, ale často i na hranu vlastního svědomí a morálky. Přesto je obtížné jednoznačně odsoudit to, jak se v těchto situacích zachovají,“ uvedla kreativní producentka projektu Kateřina Ondřejková.

Bývalý policista Viktor Mojžíš (David Švehlík) nešťastnou náhodou postřelil Jindřicha Oseckého (Martin Finger). Ten skončil na vozíku a Viktor mu, poté, co se vrátí z vězení, musí platit tučné odškodné. K tomu dluhy na alimentech na dceru. Viktor se tak dostává do existenční pasti, z níž se ukáže nečekaná cesta ven - Osecký je mu totiž ochoten odpustit odškodné, pokud Viktor zachrání jeho dceru.

První klapka Stockholmského syndromu padla začátkem září v Opavě, natáčí se také v lokacích v Ostravě a Havířově, Beskydech a některé scény rovněž v Praze.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.