Dámský Gambit – 2. série šachového fenoménu ve spekulacích

Těžko se pídit po možnostech a scénářích 2. série Queen's Gambit. Celé se to zabalilo tak, jak mnozí možná nechtěli. Můžeme označit debaty nad 2. sérii Queen's Gambit za spekulativní?
Queen's Gambit lze bezpochyby označit za úspěšnou tv show, kde Anya Taylor-Joy ztvárňuje roli šachově nadané dívky, co působivě vyzrává na své protihráče. Její soupeři však nejsou její jedinou překážkou. Ale co bude dál?

Na rovinu

Výkonný producent sirílu, William Horberg řekl: „Je skvělé vidět, že si společnost seriál oblíbila, a dokonce volá po dalším pokračování. S něčím takovým jsme úplně nepočítali. Stále žiju v domění, že seriál měl uspokojivé zakončení, a divákům se podařilo vyplnit mezery kolem příběhů Beth Harmon.“ 

První série Queen's Gambit byla převzata ze stejnojmenného románu Waltera Tevise z roku 1983. Děj první série úzce souvisí s dějovou línkou, čímž zavírá vrátka na možné zpracování 2. série. Nedá se však hovořit o nemožném. Nebylo by to poprvé, co tvůrci pokračovali se svými populárními seriály (Game of Thrones, Big Little Lies nebo Handmaid's Tale) v dalších sériích i přes absenci knižní předlohy. O úspěchu z uvedených příkladů se ovšem hovořit nedá..

Šach, mat

Sečteno podrtženo pokračování Queen's Gambit pravděpodobně nevyjde. Nebylo tak ani plánováno, a příběh, zdá se být zpečetěn.

Video


Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Dámský gambit

(The Queen's Gambit)

Režie: Scott Frank

Další články v kategorii