Sanitka 2 - dvakrát do stejné řeky...

Druhá řada seriálové Sanitky se na obrazovku České televize dostane už v září. Premiéře předchází repríza první série, kterou měl na svědomí ještě Jiří Adamec. Toho vystřídal Filip Renč s odůvodněním, že moderní kabát si žádá i moderní postupy, odlišné od těch, které Adamec praktikuje např. v Cestách domů.

Nechci panu Renčovi brát iluze, ale byl to právě Adamec, kdo na Sanitce spolupracoval třeba se skvělým kameramanem Jurajem Šajmovičem. Ten prakticky celý seriál natočil na ruční kameru a podle toho to taky vypadalo. Na rozdíl od tehdejších pořadů měla Sanitka spád, nápaditost, neokoukanost. Což se o dvojce, která přichází notně dlouhou dobu po Nemocnici Chicago Hope, Pohotovosti apod. říct tak úplně nedá.

Video

Dokazují  to trailery, jimž sice nechybí ono moderní, akční pojetí, tu a tam to ale solidně zahapruje (podjezd pod záchranářskými vozy, tzv. algidami). Druhou věcí je scénář. Na Jiřího Hubače se bude snažit navázat jeho syn Ivan a zdá se, že mu to půjde od ruky.

Video

Stejně jako jeho otec i on musel jít současnosti vyjít vstříc. Jen to místo oslovování soudruhu a dílu o emigraci zkouší skrze sex, naturalistické scény a jednou tolik postav (z nichž asi nejzbytečnější zatím působí matka nového ředitele záchranky v podání Jiřiny Bohdalové). A nadto si musí divák odmyslet ještě jednu věc – v současnosti by už postavy z původní Sanitky nejspíš dávno nežily.

PS: Jaromír Hanzlík se po roli Vojty Jandery představí na podzim ještě v jednom seriálu, taktéž na České televizi. V pro něj netypické hodně záporné roli bude k vidění v Cirkusu Bukowsky.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.