Star Wars: Síla se probouzí - Amerika hlásí totální rekord

Velkolepá spanilá jízda nových Hvězdných válek ani v nejmenším neutichá.

Dosud byl nejvýdělečnějším snímkem v amerických kinech Avatar režiséra Jamese Camerona. Na triku měl úctyhodných 760 milionů dolarů a k tomu půl milionu jako návdavek. Jenže Star Wars: Síla se probouzí je skutečně nejtěžší váha, před kterou blednou i modří tvorové.

Dílo J J. Abramse tak má aktuálně na kontě v USA více než 764 milionů dolarů a americkými pokladnami pluje pohodlně dál.  Jen pro upřesnění - na třetí příčce je Titanic, další Cameronův trhák, který má z roku 1997 téměř 659 milionů dolarů.

Co se celosvětových tržeb týče, tam má zatím přece jen ještě Avatar navrch – s konkrétně 2,788 miliardou dolarů je na prvním místě v historickém žebříčku. Následuje Titanic, Jurský svět a až čtvrtá je Síla se probouzí s 1,576 miliardou dolarů.

Nutno dodat, že v Star Wars zatím neměly premiéru v Číně, která může částkami z pokladen pěkně zahýbat. Jisté je, že Jurský svět padne (na kontě má 1,669 miliardy) a Titanic s 2,186 miliardami na kontě by za nějaký ten pátek mohl slítnout taky. Bude to ještě jízda.

Zdroj: Box Office Mojo

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Star Wars: Síla se probouzí

(Star Wars: Episode VII - The Force Awakens)

Režie: J.J. Abrams

Další články v kategorii