Recenze strhaly Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Opus Zacka Snydera dostává na frak. Od kritiků i diváků.

Ještě pár hodin po premiéře v zámoří nebylo úplně jasné, zda je Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti skutečně tak špatný, jak o tom vypovídalo (a stále vypovídá) extrémně nízké hodnocení na renomovaném serveru Rotten Tomatoes, které se pohybuje kolem třiceti procent.

Nyní, když je po premiéře už i v České republice, je jasné, že souboj Batmana a Supermana se - na rozdíl od Muže z oceli - skutečně nepovedl. Recenzenti snímku velmi často vytýkají průzračnou průměrnost, především pak špatně fungující scénář. Ve filmu hrají podle nich prim zejména triky a repetitivní hudba Hanse Zimmera. Ben Affleck (Batman) i Henry Cavill (Superman) na sebe za dunivých tónů jen bezdůvodně zírají, aniž by se děj hýbal kupředu.

Kritici hlavně nechápou, proč dvě a půl hodiny dlouhý snímek vlastně vznikl, když je jeho "universum" zcela nefunkční. Je jasné, že DC chtěl konečně odpovědět na frontální tah Marvelu kinosály, proto také do Batman v Superman napumpoval spoustu peněz (brutálních 250 milionů dolarů) a čekal, že Liga spravedlivých, která se chystá na příští rok, bude rázným pravým hákem Avengerům. Leč zbytečně. Marvel už je o několik set mil vepředu.

Jediní, kdo by tak teoreticky mohli být spokojení, jsou podle některých recenzí fanoušci. Ti film za zbytečný pokládat houfně nebudou, otázka však je, zda to bude v pokladnách stačit alespoň na dorovnání budgetu. Pokud ne, v DC vezmou honem rychle s plánováním téhle rádobydojné frenšízácké krávy zpátečku.

Podívejte se na reakci Bena Afflecka na nízká hodnocení Batman v Superman:

Video

Zdroj: Rotten Tomatoes, Metacritic

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.